Zelf ballonnen met helium vullen

Zelf ballonnen met helium vullen
TwinQl maakt het voor iedereen  eenvoudig om op de juiste wijze ballonnen met helium te vullen door onderstaande stappen te volgen:

  • Kies een heliumtank of fles welke bij het aantal te vullen ballonnen past.
  • Kies een goede kwaliteit (100 % latex) ballonnen met een juiste maat (11 inch/ 28 cm of groter). Hier verkrijgbaar in zakjes met 10 ballonnen.
  • Bepaal of u wel of geen Hi Float wil toevoegen.
  • Neem een niet te zwaar lint of touw.
  • Maak een sjabloon zodat u alle ballonnen niet te klein én allemaal even groot blaast.
  • Draai het kraantje open en vullen maar.
info-helium-ballon-2

Kies een goede kwaliteit ( 100 % latex) ballonnen met een juiste maat ( 11 inch/ 28 cm of groter)

Koop heliumgeschikte ballonnen. Zo weet je zeker dat ze van goede zijn , de juiste afmeting hebben en ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar zijn. In onze winkel verkopen we tevens een groot assortiment folie- en bubble ballonnen.

Bij de aanschaf van folieballonnen elders let dan goed op de afmeting. Ronde ballonnen kleiner dan 18 inch/45 cm of cijfers en figuren kleiner dan 28 inch/70 cm zijn veelal te zwaar om te kunnen zweven. Folie ballonnen van bijvoorbeeld Wish en Aliexpress zijn prima om met lucht te vullen, maar vaak van een soort plastic dat zwaarder is dan folie en dus zweven ze niet , moeizaam of kort.

info-helium-ballon-1

Bepaal of u wel of geen Hi float wil toevoegen.
Hi Float gel zorgt ervoor dat de heliumballonnen veel langer blijven zweven. Behandel de ballonnen vooraf met deze helium gel, masseer een klein beetje gel in de ballon en nadat de juiste hoeveelheid helium erin is geblazen blijven ze 2 tot 5 dagen zweven.

Wordt deze gel niet gebruikt dan zal de heliumballon 5 tot max 12 uur blijven zweven. Blaas de ballonnen dus niet te lang voordat het feest begint op.

Wij verkopen flacons met een pompje om ruim 50 ballonnen te vullen.

81nnOk1ffAL._AC_SL1500_

Neem een niet te zwaar lint of touw.

Neem een lint dat niet breder is dan 5 mm breed. Bij voorkeur niet metalic, dit voegt enkel gewicht toe.

Maak een sjabloon zodat alle ballonnen niet te klein én allemaal even groot gevuld worden.

Een sjabloon kan tevens helpen om ervoor te zorgen dat alle ballonnen even groot worden. Dat ziet er beter uit en zorgt ervoor dat de ballon niet te klein opgeblazen wordt waardoor deze sneller naar beneden komt. Hieronder een link waar iemand stap voor stap uitlegt hoe dit zelf gemaakt kan worden.

https://balloonwhiz.blogspot.com/2009/06/how-to-make-your-own-balloon-sizer.html

Draai het kraantje open en vullen maar. Fijn feest gewenst!