Veel gestelde vragen

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

U kunt uw bestelling ook afhalen in onze winkel in Makado Beek. Zie voor de openingstijden
en adresgegevens op www.kadowinkelmakado.nl/contact

Kan ik ongeopende en ongebruikte goederen retourneren?

Als u via internet een aankoop doet mag je net zoals in een gewone winkel eerst  beoordelen of je het product wilt houden. Daarvoor geldt een wettelijke bedenktermijn van 14 kalenderdagen. Binnen die termijn kunt u de webwinkel laten weten dat u van de koop afziet en heeft u 14 dagen de tijd om het product terug te sturen.

Hoe verloopt een retourenring?

U mag voor eigen kosten het product retourneren. Zodra wij het product retour hebben ontvangen en geconstateerd hebben dat het product ongebruikt is, zullen we het te crediteren bedrag aan u overmaken

Moet ik mijn ballonnenboog of pilaar buiten goed vastmaken?

Bij harde wind kunt u ervoor kiezen om deze vast te binden. I.v.m. Aansprakelijkheid kunnen wij dit helaas niet voor u doen. Wij willen uiteraard altijd assisteren.

Ik heb een klacht of ben niet naar tevredenheid geholpen. Wat nu?

Wij vragen u uw klacht te melden zodra u deze deze opmerkt. Bij een product klacht kunnen         wij enkel iets voor u betekenen wanneer u dit direct meldt en niet achteraf. Wij geven           nimmer geld terug bij klachten achteraf.

Door enkel een foto kunnen wij de oorzaak van een fout in uw product helaas niet vaststellen.          Neem a.u.b. het product mee naar onze winkel, waar ons team dit kan beoordelen.

Wanneer u het idee heeft niet naar tevredenheid te zijn geholpen horen wij dat graag. Ook wij       leren nog dagelijks. We zullen ons uiterste best doen om tot een passende oplossing te          komen.

Ik wil mijn bestelling annuleren gaat dit nog?

U kunt tot 48 uur vooraf uw bestelling annuleren. Wanneer dit standaard producten zijn is dit       geheel kosteloos. Hebben we voor u speciale producten moeten bestellen , dan moeten we           deze helaas in rekening brengen als u niet 5 werkdagen vooraf heeft geannuleerd. We zullen u dit bij uw bestelling altijd melden per mail of op uw bestelformulier aangeven.

Is helium brandbaar?

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is helium een niet brandbaar, niet giftig en         niet explosief gas. Het misverstand dat helium wel brandbaar is, is ontstaan doordat mensen    helium verwarren met het brandbare waterstof.

Hoelang blijft helium zweven?

Al onze helium gevulde ballondecoraties behandelen wij standaard met Hi-float. Dat is een speciale gel waardoor ballonnen langer zweven. Een behandelde enkele ronde latex helium ballon van 30 cm vliegt 2 tot , onder optimale omstandigheden, 7 dagen.

Een niet behandelde latex helium ballon van 30 cm vliegt, onder de juiste omstandigheden, maximaal een uur of 12.

Kan ik bij jullie ook een helium tank huren?

Wij verkopen soms heliumflessen zodat u zelf uw ballonnen kunt afvullen met helium. Hier vindt u de door ons aangeboden opties https://kadowinkelmakado.nl/helium/

Kan ik een offerte bij jullie aanvragen?

Een offerte kunt u aanvragen via ons contactformulier onder aan elke pagina. U mag ook altijd een e-mail sturen naar info@kadowinkelmakado.nl

Hoe lang van te voren moet ik mijn bestelling doorgeven?

Wanneer u zeker wil zijn dat wij de gewenste kleuren en tekstballonnen voor u kunnen leveren binnen het voor u benodigde tijdvak , dan is het wenselijk dat u 2 weken op voorhand uw decoraties hebt besteld ( inclusief aantallen)

We zijn echter gewend om te werken met tijdsdruk en kunnen vaak last minute nog veelal            aan uw wensen tegemoet komen. In onze winkel kunnen wij veel decoraties maken terwijl u   wacht, of winkelt in het grootste overdekte winkelcentrum van Zuid-Limburg.

Moet ik zelf nog wat doen aan de heliumballonnen?

Behalve uit de buurt houden van scherpe objecten en niet te warm of te koud hangen, de optimale temperatuur is tussen de 15 en 20 graden, hoeft u niets meer te doen aan uw heliumballonnen.

Hoe kom ik aan een kortingscode voor de webshop?

Kortingscodes kunt u bemachtigen via onderstaande manieren:

  • Via een post op onze Facebookpagina, dus volg ons snel op www.facebook.com/kadowinkelmakado
  • Vraag erna bij uw contactpersoon bij de horecagelegenheid waar u uw feest houdt. Mocht deze persoon geen code voor u hebben, dan kunt u hem/haar aansporen om contact met ons op te nemen.
  • U vindtons soms op beurzen waar wij de bezoekers, na een leuk gesprek, een kortingscode aanbieden.
Kan ik in de winkel wachten op mijn bestelling?

Vaak kunnen wij uw decoraties maken terwijl u wacht. De wachttijd is afhankelijk van de             soort decoratie en hoeveel klanten er voor u zijn. Onze winkel zit in winkelcentrum Makado te Beek, dus als u wat tijd meeneemt dan kunt u winkelen in de ruim 70 andere winkels in ons winkelcentrum. Ook bevinden in Makado zich een gevarieerd aanbod aan horeca, waar u een hapje of drankje kunt nuttigen terwijl wij uw decoratie vervaardigen.

Zijn ballonnen slecht voor het milieu?

Onze ballonnen worden gemaakt van 100% latex . Latex is een natuurproduct en wordt gewonnen uit een boom. In de schors van de boom wordt een snee gemaakt waar de latex wordt afgetapt. De bomen maken weer nieuwe latex aan en zullen hierdoor niet afsterven .Een ballon doet er 10 maanden over om te vergaan, net als een eikenblad kan bij de compost worden gegooid ( zonder touwtje).

Moet ik mijn bestelling vooraf betalen?

Bestellingen dienen voldaan te zijn alvorens wij deze opsturen, uitleveren of vervaardigen. U kunt betalen in onze winkel met cash geld of met uw betaalpas. Ook kunnen we u een factuur sturen, eventueel met een betaallink. 

Bedrijven ontvangen een factuur met 14 dagen betalingstermijn.

Ik heb een foto van internet, kunnen jullie dat maken?

Om dit te beoordelen dienen wij de foto eerst zien. U kunt deze foto e-mailen, per WhatsApp toesturen of in onze winkel tonen. 

Worden er bezorgkosten berekend?

Voor op te sturen webbestellingen per pakketservice vragen wij € 6,99.
Voor het leveren van ballondecoraties vragen wij een bezorgkostenvergoeding, welke afhankelijk is per gemeente. Het minimale bestelbedrag is € 70,- exclusief bezorgkosten. Ballondecoraties en bestellingen met een lager bedrag kunnen wel worden opgehaald in onze winkel.

De te betalen bezorgkosten zijn berekend m.b.t. Google Maps. Wij rekenen ongeveer € 1,00 per km enkele reis. Dus woont u 10 km van onze winkel (6191NA 213), dan bedragen de bezorgkosten € 10.-. Het minimum wat we berekenen is €7,50

Hoe kan ik met helium leuke stemmetjes maken?

Helium, ook bekend als ballongas is een edelgas, reukloos, onbrandbaar en mag overal in goed geventileerde ruimtes gebruikt worden. Hoewel helium niet explosief is, is het toch niet raadzaam het bewust in te ademen.  Als u helium uit een ballon inademt is er op dat moment geen plaats voor de noodzakelijke zuurstof. Beter niet doen dus.

Moet ik een vergunning hebben om ballonnen op te laten?

Momenteel is de algemene mening dat een ballonoplating, vanwege de niet afbreekbare touwtjes, niet gewaardeerd wordt vanwege milieubescherming.

Waarom vragen jullie borg op sommige producten?

Als we de kosten van de frames die in bijvoorbeeld een ballonpilaar of boog zitten zouden             moeten optellen bij de ballondecoratie zou de prijs onaantrekkelijk worden en zou de klant             achteraf met een frame zitten waar deze weinig tot niks meer mee kan. U krijgt de frames van ons gratis in bruikleen, maar we vragen wel een borg, als extra motivatie voor de klant om de frames te retourneren.

Wanneer u een feest geeft bij een horecagelegenheid waar wij regelmatig leveren zullen we          de frames kosteloos retour halen en rekenen we ook geen borg.

Onze zakelijke relaties betalen nooit een borg. Ook hier komen we, in overleg , de frames             zonder extra kosten retour halen.

Wat is het levergebied?

Wij leveren in heel zuid- en midden-Limburg. Wanneer uw leveradres buiten dit gebied valt kunnen wij in overleg toch iets voor u betekenen.

Willen jullie ons sponsoren?

Wij krijgen vele vragen voor sponsoring.
Helaas moeten wij door de vele verzoeken keuzes maken. We kiezen elk jaar een paar goede doelen uit die we onze fooi gunnen of waar we één of meerdere evenement(en) voor aankleden. Dit zijn altijd 'goede doelen' en nooit stichtingen die zich bezig houden met recreatieve zaken zoals carnavalsverenigingen etc.

Mijn vraag staat er niet tussen, en nu?